گراتن به نوعی غذا گفته می شود که با تکنیک و روش خاصی پخته می گردد. در این مطلب به روش تهیه گراتن که اصلیت آن از فرانسه می باشد، می پردازیم. این تکنیک آشپزی بسیار ساده و با مواد مختلفی قابل طبخ است که رویه آن را معمولا، پنیر پارمیزان، پنیر موزارلا، چدار، گودا و… در بر می گیرد. با طرز تهیه گراتن اسفناج همراه ما باشید.
گراتین یا گراتن که روش طبخ خاصی از کشور فرانسه می باشد، بسیار ساده و سریع قابل تهیه است. که مواد به صورت لایه ای روی هم قرار می گیرند و معمولا در فر آماده می گردد. گراتن های متنوعی چون گراتن سیب زمینی و گراتن مرغ و … به سادگی قابل تهیه می باشند. برای تهیه گراتن اسفناج می توانید اسفناج ها را به سادگی با ماست و یا خامه مخلوط نموده و یا اینکه سس مخصوصی با آرد، شیر و خامه تهیه نمایید. همچنین همراه با اسفناج می توانید از لایه های سیب زمینی حلقه ای سرخ شده یا تخم مرغ پخته شده حلقه ای استفاده نمایید.
مواد لازم:
- اسفناج: یک و نیم کیلو
- آرد: چهار قاشق غذا خوری
- شیر: یک لیوان
- خامه: 100 گرم
- پیاز: یک عدد
- کره: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به مقدار کافی
- پنیر پارمیزان یا هر پنیر دیگری : به میزان لازم
طرز تهیه گراتن اسفناج :
حالا آرد را در ظرفی جداگانه تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس شیر را کم کم به آن اضافه کرده هم میزنیم تا گلوله نگردد، وقتی سس، کمی غلیظ گردید، مقداری کره تقریبا 50 گرم را به آن اضافه می کنیم. پس از آب شدن کره، سس را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن اضافه نمایید. در مرحله پایانی دستور پخت گراتن اسفناج، در ظرفی پیرکس اسفناج ها را قرار داده، سس را روی آن بریزید. سپس با مقدار کافی پنیر روی آن را بپوشانید و در طبقه بالای فر که با دمای 175 درجه سانتی گراد از قبل گرم نموده اید، قرار دهید. پس از 45 دقیقه گراتن اسفناج، آماده سرو می باشد.
امیدوارم با طرز تهیه گراتن اسفناج به خوبی آشنا شده باشید تا این روش فرانسوی با ظاهری جذاب و طعمی خوشمزه را در کنار خانواده امتحان نمایید. برای دیدن طرز تهیه انواع گراتن کلیک نمایید.
منبع : آرگا