روش های درمان طبیعی سردرد با ماساژ و بوییدن نعناع و تکه های یخ
همه افراد در هر سنی سردرد را تجربه می کنند. سردردها انواع مختلفی دارند که همانطور به طبع از علائم و دلایل مخصوص به خود نیز برخوردارند. اما به طور جامع سردرد بیشترین دلیل غیبت دانش آموزان از مدرسه و سایرین از سر کارهایشان می باشد. اگر احساس کردید که در حال دچار شدن به سردرد هستید قبل از اینکه تمام روز شما را مختل کند یکی از روش های تسکین سردرد در ادامه این مقاله را به کار ببندید.
راه های تسکین سردرد:
برای درمان خانگی سردرد می توانید یکی از هفت درمان خانگی زیر را مورد استفاده قرار دهید:
- در هنگام سردرد استنشاق بوی نعناع و سیب در از بین بردن این عارضه بسیار مفید است.
- گفته شده است که خوردن نوشیدنی های کافئین دار در پیشگیری از افزایش سردرد بسیار موثر است.
- تنش ها علت اصلی سردردهای میگرنی می باشد که با ریلکس کردن و نفس عمیق کشیدن به میزان زیادی در آرام کردن سردرد می توان موفق بود.
- انقباض رگ های خونی زمینه ایجاد سردرد هستند. اگر در هنگام شروع سردرد به پیاده روی بروید و ورزش ملایم انجام دهید می توانید با انقباض رگ های خونی مقابله کنید و از شر سردرد خلاص شوید.
این بار اگر سردر به سراغتان آمد قبل از استفاده از هر گونه دارو و یا اجازه پیشروی به سردرد در همان ابتدای راه یکی از درمان های خانگی تسکین سردرد را به کار بگیرید و سردرد خود را برطرف کنید. شما با ورود به بخش سلامت مجله آرگا می توانید از راه های درمان سردرد با دارچین، درمان سردرد شدید، درمان خانگی میگرن و دیگر روش های درمانی در این زمینه مطالعه و اطلاعات کسب کنید.
منبع : آرگا
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد آن را کم و بیش تجربه کرده اند, سردرد می باشد. علت های مختلفی برای سردرد داشتن گزارش شده است و اکثر افراد به دنبال داروهایی برای رفع این مشکل هستند در حالی که می توان با روش های طبیعی و ساده این مشکل را کنترل و درمان کرد.
درمان سردرد با روش های طبیعی
2- درمان با بهره گیری از بوی خوش
در صورتی که سردرد ناشی از استرس و اضطراب باشد، کمپرس با روغن نعنا نیز موثر است.
3- خوردن برگ بابونه گاوی
اگر سردرد ناشی از بیماری میگرن باشد، مصرف روزانه برگ بابونه گاوی می تواند از حملات میگرنی جلوگیری کرده و درد سر را درمان کند.
4- ماساژ دست
در صورت داشتن سردرد, چند دقیقه وسط انگشت شصت را با انگشت اشاره به صورت چرخشی ماساژ دهید. این کار باعث تسکین سردرد می شود چرا که این قسمت از دست به مغز ارتباط دارد و ماساژ آن می تواند سردرد را درمان کند. به علاوه ماساژ سر هنگام سردرد می تواند فشار رگ های خونی را کاسته و درد را تسکین دهد.
5- قرار دادن پا درون آب گرم و سپس سرد
در هنگام سردرد می توانید ابتدا پاها را درون آب گرم به مدت چند دقیقه قرار داده سپس پاها را درون آب سرد قرار دهید. این کار باعث می شود تا فشار رگ های خون که باعث سردرد شده اند, کاهش پیدا کند.
6- مصرف مواد حاوی کافئین
همان طور که می دانید کافئین در قرص های مسکن قوی وجود دارد. بنابراین موادی مانند قهوه که حاوی مقدار زیادی کافئین هستند می توانند در تسکین سردرد تاثیرگذار باشند.
7- مصرف زنجبیل
استفاده از گیاه زنجبیل از قدیم برای تسکین سردرد مرسوم بوده است. نصف قاشق مربا خوری زنجبیل رنده شده را درون یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید تا سردرد تسکین یابد.
8- نظم در غذا خوردن
یکی از دلایل ایجاد سردرد بی نظمی در خوردن غذا است. در اثر غذا نخوردن به مدت طولانی، فشار خون افت می کند و منجر به سردرد می شود. به همین دلیل نظم در وعده غذایی از سردرد جلوگیری می کند.
9- مصرف آب
یکی از طبیعی ترین و راحت ترین روش های جلوگیری و درمان سردرد مصرف آب می باشد. نوشیدن آب زیاد از سردرد جلوگیری کرده و درد سر را کاهش می دهد و برای حفظ سلامتی مفید است.
موارد طبیعی بیان شده علاوه بر اینکه در درمان سردرد تاثیر زیادی دارند, عوارض جانبی نداشته و در هر شرایطی می توان از آن ها استفاده کرد. همچنین در هنگام سردرد از مصرف نمک, بستنی و نوشیدنی های یخ و جویدن آدامس خودداری کنید. چرا که این مصرف این مواد نه تنها در درمان سردرد بی تاثیر است بلکه ممکن است سردرد را تشدید کند.
منبع : آرگا
در بعضی موارد زنگ زدن گوش با کم شنوایی و سرگیجه همراه است که باید جدی گرفته شود. هرچند دلیلی خاص و قطعی تا به الان برای این موضوع مشخص نشده است اما به نظر می رسد که مشکلات عروقی، عضلانی و عصبی باید در این مسئله دخیل باشند.
علت زنگ زدن گوش چیست؟
کاهش ناگهانی شنوایی به همراه زنگ زدن گوش و سوت کشیدن آن بیماری نادری می باشد که کری و یا سکته گوش نام دارد. این بیماری باید در بازه زمانی کمتر از بیست و چهار ساعت درمان شود زیرا بعد از این مدت به ناشنوایی دائمی و یا کری هر دو گوش می انجامد.
دلایل زنگ زدن گوش:
از علل زنگ زدن گوش به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- وجود جرم زیاد در گوش: جرم گوش که واکس، سرومن یا موم نامیده می شود می تواند ایجاد کننده صداهای مزاحم در گوش باشد. تجمع بیش از اندازه جرم در گوش سبب ایجاد صداهایی همچون صدای باد در گوش می شود. بعد از خروج این جرم باید از وضعیت پرده گوش و سلامت شنوایی فرد اطمینان حاصل شود.
- وجود تومور در گوش: تومور عصب شنوایی به تدریج رشد می کند، اما به دلیل همجواری با بافت هایی مانند ساقه مغز بالقوه توموری تهاجمی و مشکل ساز محسوب می گردد. تورومای آکوستیک به ویژه اشخاص بین 30 تا 60 سال را درگیر می کند، اما انواع ژنتیکی آن در کودکان و نوجوانان نیز مشاهده می شود. زنگ زدن یا وزوز گوش یکی از علایم اصلی این تومور است. انواع دیگری از تومورهای این ناحیه هم وجود دارند که با توجه به ماهیت پر از عروق خود ممکن است به صورت وزوز ضربان دار، سرگیجه، سردرد و حتی فلج عصب صورت بروز پیدا کنند.
- مصرف بعضی از اروها: صرف بعضی داروها با دوز نامناسب می تواند برای سلامت گوش زیان بار باشد و سبب وزوز گوش شود. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی همانند قرص آسپرین، قرص ایبوپروفن و قرص ناپروکسن جز این دسته قرار دارند. علاوه بر این دارو ها آنتی بیوتیک ها و داروهای شیمی درمانی نیز می توانند باعث وزوز و یا زنگ گوش بشوند.
- وجود آلودگی صوتی شدید: قرار گرفتن بیش از سی دقیقه در معرض آلودگی صوتی شدید موجب آسیب دیدن سلول های مویی گوش داخلی می شوند و عواقب جبران ناپذیری برای شنوایی به همراه دارند.
- وجود بیماری منییر: اگر علائمی مانند وزوز گوش، احساس هواگرفتگی گوش، سرگیجه و کم شنوایی به طور حمله ای و دوره ای بروز کند، به احتمال زیاد پای بیماری منییر در میان می باشد. بیماری منییر ناشی از افزایش فشار مایع گوش میانی می باشد. این بیماری در بین اشخاص 30 تا 60 سال شایع است. در هشتاد درصد موارد تنها یک گوش به این بیماری دچار می شود اما امکان ابتلای هر دو گوش نیز وجود دارد.
- وجود بیماری اتواسکلروز: این بیماری بانوان را بیشتر از آقایان درگیر می کند. این بیماری که به طور معمول بعد از زایمان خود را نشان می دهد، گوش میانی را درگیر می کند و تغییرات هورمونی در آن نقش دارند. یک استخوان کوچک به نام استخوان رکابی در این بیماری حرکت طبیعی خود را از دست می دهد و موجب زنگ زدن گوش می گردد.
- وجود فشار خون بالا: گاهی اوقات زنگ زدن گوش به علت پر فشاری خون حاصل می شود. وقتی سطح فشار خون از 20 سانتی متر جیوه بالاتر برود شنیدن صدا در گوش امری غیر طبیعی به شمار نمی آید. در این مورد صداهای موجود در گوش با سردرد و سرگیجه همراه است.
- وجود پیرگوشی: اگر سنتان به بالای پنجاه رسیده است و در هر دو گوشتان صدای باد، وزوز و زنگ زدن می شنوید، شما دچار پیرگوشی شده اید. پیرگوشی به علت کهولت سن در برخی افراد با کاهش تدریجی شنوایی به وجود می آید. گاهی اوقات پیر گوشی سبب ناشنوایی هر دو گوش در فرد می گردد که برای جلوگیری از این مسئله پزشک متخصص باید در فواصل منظم گوشهایتان را بررسی نماید.
گاهی بعضی نشانه های کوچک هشدار دهنده یک مسئله جدی می باشد که باید فورا برای بررسی نزد پزشک متخصص رفت و قبل از پیش آمدن مشکل جدی جهت درمان اقدام نمود.
منبع : آرگا