اموزش تهیه کیک آپساید داون با سیب و دارچین apple upside down cake
کیک آپساید دون سیب ) apple upside down cake )
به به اینم یه کیک که قرار بود بیاد!!!!! اونم از نوع آپساید دون یعنی کاراملی! آپساید دون موزی رو قبل توی>> این دستور گذاشته بودم!
اما سیبش یه چیز دیگه است!!! اونم با عطر دارچین!
سیب قرمز بزرگ 1 عدد ( میشه زرد هم باشه اما این خوشگلتره! )
اول فر رو روی 180 درجه میذاریم تا گرم بشه
قالب گرد 20 سانتی رو چرب میکنیم
سیب ها رو خلالی برش میدیم
آرد ها و بیکینگ پودر و نمک رو سه بار الک میکنیم
شکر و آب کارامل رو میریزیم توی قالب و میذاریم روی حرارت متوسط تا آروم آروم شکر حل بشه! کم کم از دور قالب شروع میکنه به قلای ریز خوردن گاه گداری قالب رو بچرخونین تا هم بخوره اما قاشق نه!
وقتی کاراملی رنگ شد کره رو اضافه میکنیم و از روی حرارت برمیداریم! ( من کاراملم
رو کم رنگ برداشتم برای همین روی کیکم خیلی تیره نیست! )
تا کارامل سفت نشده سیب ها رو روش میچینیم من خیلی فشرده نکردم، سعی نکنین همه ی سیب ها رو جا کنین هرچقدر شد کافیه! روشم دارچین رو میپاچیم
کره و روغن و شکر رو میزنیم تا خوب کرمی بشه، تخم مرغها رو به همراه وانیل هم دونه دونه اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا یکدست بشه
بعد نوبت ماسته اضافه میکنیم و میزنیم
آخر مواد خشک رو میریزیم و با لیسک مخلوط میکنیم
روی سیب و کارامل میریزیم و میذاریم توی فر!
35 تا 40 دقیقه میذاریم توی فر بپزه!
از فر که خارج کردیم وقتی نیمه گرم بود دور قالب رو جدا میکنیم و روی سه پایه برش میگردونیم
یه کیک مرطوب با سیبای کاراملی و عطر دارچین!
کنار بستنی وانیلی خیلی خوب میشه
///////////////////////////////////////////
کیک آپساید دون موزی ( Banana upside down cake )
معمولا با آناناس و سیب تهیه میشه که تو برنامه هام هست!
یه کیک کمی سخت ولی خوشمزه! و در کنار بستنی دسری بسیار خوشمزه و زیبا! البته اینبار اگه بخوام درست کنم با یه میوه ی دیگه درستش میکنم چون تجربه نشون داده که طعم موز پخته رو دوست نمیداریم!
مواد لازم:
تخم مرغ 2 عدد
شیر نصف پیمانه
شکر 1 پیمانه ( نصفش برای کارامل کف قالب )
آرد 1 پیمانه
نشاسته ذرت 2/1 لیوان
کره 40 گرم
موز رسیده 3 عدد
بیکینگ پودر 2/1 ق چ
وانیل 2/1 ق چ
موزها رو از طول برش میزنیم
قالب 20 سانتی رو روی حرارت میذاریم تا گرم بشه نصف پیمانه شکر رو توی قالب میریزیم و منتظر میشیم تا کارامل بشه! کمی رنگش از کاراملی روشنتر باشه! از روی حرارت برمیداریم و قالب رو میچرخونیم تا دیواره ها هم کاراملی بشه! موزها رو کف قالب روی کارامل میچینیم! فقط قسمت برش خورده کف قالب باشه تا همه یکدست باشن!
فر رو روی 180 درجه میذاریم
آرد و نشاسته و بیکینگ پودر رو با هم الک میکنیم
زرده و سفیده رو جدا میکنیم و سفیده رو میزنیم تا پفکی و سبک بشه!
زرده و وانیل و شکر رو میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه، کره رو هم اضافه میکنیم و میزنیم
آرد و شیر رو تو چند مرحله لا به لای هم اضافه میکنیم و در آخر سفیه زده شده رو به آرومی فلد میکنیم
وقتی خوب مخلوط شد روی موزهای کف قالب میریزیم و سطحش رو صاف میکنیم
میذاریمش توی فر تقریبا 45 تا 50 دقیقه توی فر میپزه
وقتی از فر درآوردیم کمی باید از حرارت بیوفته و از داغیش کم بشه! بعد توی ظرف برگردونده بشه اما اگه خیلی هم سرد بشه کارامل میگیره و دیگه برنمیگرده!
به نظر من با چای هم خوبه اما با بستنی خیلی خوب جواب میده!
این بستنی کنارشم همون بستنی میوه ایی توی این پست هستش: بستنی میوه ای
منبع:
http://tosterr.persianblog.ir/tag/%D8%AF%D8%B3%D8%B1_%D9%87%D8%A7