علت زیاد شدن تعداد خال در بدن و علت به وجود امدن خال
چرا خال به وجود می آید؟ انواع خالها و درمان آن
خال مجموعه سلولهایی است که به تعداد زیاد در محلی غیر از محل اصلی خود جمع می شوند
خال يك اصطلاح عمومي است كه طيف وسيعي از ضايعات پوستي را دربرميگيرد. اين ضايعات در اثر بر هم خوردن تركيب طبيعي ساختمان پوست به وجود آمده و ناشي از كاهش يا عملكرد غيرطبيعي يك يا چند بافت ميباشند.
خالها براساس نوع بافت غيرطبيعي نامگذاري ميشوند؛ مانند خال سلول رنگدانهساز، خال عروقي، خال چربي و … بنابراين آنها ميتوانند به شكلها و رنگهاي متنوع، در نقاط گوناگون بدن و در سنين مختلف تظاهر كنند. اما خالي كه از همه شايعتر است و همه آن را ميشناسند، خال سلولهاي رنگدانهساز ميباشد. تقريباً همه افراد اين نوع خال را دارند و در بعضيها تعداد آن به 40 عدد يا حتي بيشتر ميرسد. بيشتر مردم فكر ميكنند خالها فقط به شكل لكههاي قهوهاي تيره هستند؛ در حالي كه تنوع گستردهاي از نظر شكل ظاهري دارند. گاهي وجود خال از نظر ظاهري لطمهاي به زيبايي فرد نميزند، ولي بعضي خالها ظاهر ناخوشايندي دارند.
خالها به تنهايي يا به صورت گروهي ميتوانند در هر جايي از بدن ظاهر شوند. نكته مهم اينكه آنها يك شكل نيستند. برخي همسطح و بعضي برجسته و گوشتي؛ همچنين ممكن است همرنگ پوست و يا به رنگ صورتي، قهوهاي روشن، قهوهاي تيره و حتي آبي مايل به سياه، يكنواخت و يا نقطه نقطه باشند. خالها ميتوانند گرد يا بيضي و يا شكل نامنظم داشته باشند. گاهي روي بعضي خالها چند تار مو ديده ميشود.
خال يك اصطلاح عمومي است كه طيف وسيعي از ضايعات پوستي را دربرميگيرد
انواع خال
خالهای ملانوسیتی اکتسابی
این خالها بیشتر در دوران کودکی وجود دارند و در اکثر افراد فاز نسبتا گذرایی از رشد اولیه یک خال مرکب هستند که در بزرگسالی به خال مرکب تبدیل میشوند. از نظر بالینی نیز به صورت یک ماکول پیگمانته (تغییر رنگ پوست در اثر ازدیاد ملانین یا انبساط رگهای خونی) اندکی برجسته یا پهن هستند. که اندازهای بین یک میلیمتر تا یک سانتیمتر دارند. رنگ این خالها از قهوهای روشن تا تیره متغیر است، گرد یا بیضی و متقارن است و شایعترین محل آن در کف دست و پا میباشد.
خال مرکب
به شکل یک پاپول بزرگ برجسته ، مدور یا بیضی و متقارن بوده، رنگ آن از قهوهای روشن تا تیره متغیر است. در دوران بلوغ ، اغلب خالهای مرکب درشت و پررنگتر بوده و موهای زبری از داخل آنها به خارج رشد مینماید. این ضایعات میتوانند در هر نقطهای از سطوح جلدی - مخاطی ، ملتحمه و حنجره دیده شوند. شایعترین محل آنها در تنه بدن میباشد.
خال داخل درمی
این نوع خالها به صورت پاپولهای گنبدی ، کروی و نرمی هستند که هیچگاه دچار پیگمانتاسیون شدید نمیشوند و رنگ آنها قهوهای کمرنگ بوده که به تدریج تبدیل به قرمز گوشتی میشوند. گاهی نیز ممکن است چند عدد مو در داخل آنها جوانه بزند. این خالها معمولا کم عروق هستند ولی گاهی پرعروق میشوند. این نوع خالها عمدتا در بالغین دیده میشوند.
درمان
بیشتر خالهای ملانوسیتی ، خوش خیم هستند و نیازی به برداشتن آنها نمیباشد به جز در موارد زیر: هر خالی که در یک فرد بزرگسال به رشد خود ادامه دهد یا دچار تغییر شکل شود، هر خالی که دارای یک یا چند عدد از نماهای غیر معمول باشد. براساس یک قانون باید کلیه خالها را بعد از برداشتن برای آزمایش آسیب شناسی ارسال نمود.
خالهای ملانوسیتی مادرزادی
در بدو تولد ممکن است بسیار کم رنگ باشند و به همین دلیل ممکن است به آنها توجه نشود. خالهای ملانوسیتی مادرزادی کوچک و متوسط معمولا سرعت رشد کمتری نسبت به سرعت رشد شیر خواران دارند و با گذشت زمان کوچک میشوند. خالهای ملانوسیتی مادرزادی درشت معمولا بلافاصله بعد از تولد دیده شده و والدین را نگران میکنند. شایعترین مناطق درگیری عبارتند از: قسمت تحتانی پشت و رانها. این خالها ممکن است به اندازهای بزرگ شوند که قسمتی از اندام را فرا بگیرند. در مواردی موهای زبری بر روی آنها رشد میکند.
تدابیر درمانی
شانس بروز بدخیمی در این خالها فقط بین 6 - 4 درصد در تمام عمر می باشد. خالهای کوچک و متوسط فقط در دوران بعد از بلوغ امکان بدخیمی دارند و به همین دلیل چنانچه این خالها رشد غیر طبیعی دارند تا سنین 12 - 10 در مورد برداشتن باید اقدام کرد. از آنجا که خالهای درشت خطر بالایی برای بدخیمی دارند و از نظر زیبایی نیز برای بیمار قابل تحمل نیستند باید حتیالامکان در سنین پایینتر ، برداشته شوند.
خال دیسپلاستیک
در حدود 3 - 2 درصد از بالغین جوان به این نوع از خالها مبتلا هستند. این ضایعات معمولا از جنس خالهای مرکب هستند و مهمترین مشخصه پاتولوژیک آنها ، وجود آتیپی ساختمانی و سلولی است. در انواع ارثی و خصوصا در افرادی که قبلا حداقل یکبار دچار ملانومای بدخیم شدهاند، وجود این خال به عنوان یک ریسک فاکتور برای ابتلا به ملانوم بدخیم محسوب میشود. از نظر بالینی نیز معمولا ضایعاتی هستند که قطری بیش از 5 میلیمتر داشته و دارای حاشیهای نامنظم و درجاتی از التهاب و پیگمانتاسیون نامنظم میباشند.
بهترین روش برخورد با این خالها ، تهیه شرح حال و پیگیری و نظارت میباشد. به مجرد ایجاد هر گونه تغییری باید این خالها را برداشت.
خال هالهدار
خال ملانوستیکی است که توسط هالهای از پوست دپیگمانته ولی نرمال ، احاطه شده است. این نوع ، از خالهای شایع بوده مخصوصا در حوالی دوره بلوغ دیده میشوند. شایعترین محل درگیری نیز پشت بدن میباشد.
تدابیر درمانی
در افراد جوان فقط نیاز به دادن اطمینان از طرف پزشک به بیمار میباشد. در بیماران مسنتر ، تشخیص افتراقی اصلی این ضایعه ، ملانوم بدخیم است. باید خاطر نشان کرد که هاله دپیگمانته در ملانوم بدخیم ، نامنظم بوده و ضایعه مرکزی نیز دارای مشخصات ملانوم بدخیم میباشد. در صورت وجود هر گونه شک بالینی باید اقدام به برداشتن خال کرد.
خال آبی
به صورت یک پاپول آبی رنگ با سطح صاف و اندکی برجسته میباشد که معمولا قطری کمتر از یک سانتیمتر دارد. شایعترین محل درگیری اندامها ، سر و صورت است. این خال را به دو نوع شایع و سلولی تقسیم میکنند. رشد پیشرونده و تبدیل این خال به ملانوم بدخیم نادر است.
تدابیر درمانی
در صورتی که از نظر زیبایی مساله ساز باشد میتوان آن را توسط جراحی خارج نمود. باید توجه داشت که این خالها باید به صورت عمقی و تا چربی زیر جلوی برداشته شوند، زیرا در غیر این صورت ممکن است دچار عود شوند.
روشهای برداشتن خال
برای برداشتن خال سه روش سوزاندن،لیزر و جراحی وجود دارد. در روش سوزاندن به وسیله اتصال جریان برق،خال سوزانده میشود.این روش بیشتر برای برداشتن خالهای ریز و سطحی کاربرد دارد.
در روش جراحی که پرکاربردترین روش برای برداشتن خال است خال از عمق پوست به همراه کمی از اطراف آن برای عود نکردن خال خارج میشود،این روش برای خالهای بزرگ و برجسته که عمق زیادی در پوست دارند مناسب است.
لیزر کردن مانند سوزاندن است اما از امواج لیزر استفاده میشود و نباید بیماران تصور کنند به هیچ عنوان جای خال با لیزر کردن باقی نمیماند بنابراین فقط خالهای ریز و سطحی را میتوان با لیزر برداشت.
گردآوری:بخش آرایش و زیبایی بیتوته
منابع:
roshd.ir
arayeshik.com
farsnews.com
برداشتن خال
دختری ۲۹ ساله هستم که ناگهان خال های زیادی در بدنم ظاهر شده. آیا این موضوع طبیعی است؟»
شاید پرسش بالا پرسش شما هم باشد. در پاسخ به این سوال، گفت وگویی داشته ایم با دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که می تواند آگاهی شما را درباره انواع و اقسام خال های طبیعی و غیرطبیعی افزایش دهد.
▪ آقای دکتر! چطور ناگهان روی یک پوست صاف، خالی ظاهر می شود؟
امکان دارد هرکدام از اجزای بافت پوست به دلایل هورمونی یا ژنتیکی یا بیماری به طور فزاینده ای رشد کنند که باعث تشکیل خال شوند. اگر رشد اضافه اجزای بافت پوست از اجزای رنگدانه ای پوست باشد، خال های ملانوسیتی یا خال های قهوه ای بروز می کند. اگر رشد افزایشی مربوط به رگ ها باشد، خال عروقی به وجود می آید و رنگ آن قرمز است. اگر رشد اضافی از اپیدرم پوست باشد، خال اپیدرمال بروز می کند که همرنگ پوست است.
▪ یعنی ممکن است در یک دوره از زندگی ناگهان تعداد خال ها زیاد شود؟
بله، در شرایط خاص به دلایل هورمونی یا بیماری ممکن است تعداد خال ها در افراد بیشتر یا خال ها پررنگ تر شوند مثلا در بارداری یا سن بلوغ احتمال افزایش تعداد خال و پررنگ ترشدن خال های قبلی بسیار بالاست. در این دوره مکان های تیره مثل ناحیه اندام تناسلی، زیربغل یا دور سینه پررنگ تر می شود. هورمونی به اسم MSH یا هورمون تحریک کننده فعالیت ملانوسیت نیز در دوران بارداری بیشتر ترشح می شود و عامل افزایش تعداد خال و پررنگ تر شدن آنهاست. افرادی که این هورمون را به صورت خارجی بنا به صلاحدید پزشک دریافت می کنند هم دچار افزایش تعداد خال یا پررنگ تر شدن خال های قهوه ای می شوند. متاسفانه گاهی سرطان های خاصی نیز باعث افزایش تعداد خال در بدن خواهد شد. بیماری ای به نام خال غیرطبیعی ژنتیکی نیز عامل زیاد شدن ناگهانی تعداد خال ها در دوره ای از زندگی است. افراد مبتلا با زمینه ژنتیکی دچار افزایش تعداد خال و غیرطبیعی شدن برخی از خال ها در حوالی ۲۵ ۱۵ سالگی دیده می شوند و مثلا به?طور ناگهانی ۱۰۰ خال در بدن ظاهر می شود.
▪ با این توضیحات آیا خالی که جدید ظاهر می شود، به بررسی نیاز دارد؟
بله، بهتر است از نظر پاتولوژی بررسی شود.
▪ و آیا نیاز به برداشتن آنهاست؟
خال های مشکوک یا غیرطبیعی به پاتولوژی ارسال می شوند و اگر غیرطبیعی باشند و جواب آزمایش آسیب شناسی این موضوع را تایید کند، باید با جراحی کاملا برداشته شوند.
▪ اگر خال غیرطبیعی برداشته نشود چه اتفاقی می افتد؟
اگر خالی غیرطبیعی است، احتمال آنکه در آینده دچار بدخیمی شود بالاست و برداشتن آن، این احتمال را پایین می آورد.
▪ چطور در نگاه اول می توانیم متوجه شویم خالی که داریم غیرطبیعی است؟
خال خوب و خال بد ۶ فرق دارند. اگر خالی بی نظم و غیرهمگن شود و اگر شکل هندسی خاصی داشته باشد و اگر تغییر شکل دهد، غیرطبیعی است. اگر حاشیه خال نامنظم شود، اگر رنگ خال تغییر کند و اگر اندازه خال بیش از ۶ میلی متر یا یک سانتی متر شود و اگر در نواحی آفتاب خور قرار داشته باشد، احتمال بدخیم شدن خال بیشتر است. در این شرایط بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنیم تا خال از نظر پاتولوژی بررسی شود. اگر پاتولوژیست اعلام کند که خال دارای سلول های آتوپیک و غیرطبیعی است بهتر است، به طور کامل برداشته شود.
▪ اگر خال غیر طبیعی نباشد چطور؟ نیاز به برداشتن آن هست؟
اصولا خال های زیبایی نباید دستکاری شوند اما اگر خود فرد مایل به برداشتن خال باشد می توان آن را برداشت.
▪ در این شرایط نیز بررسی پاتولوژی الزامی است؟
اگر پزشک ببیند خال زیبایی غیرطبیعی نیست، نیازی به نمونه برداری و ارسال آن به پاتولوژی نیست اما به هر حال توصیه می شود که هر ضایعه ای از بدن برداشته شد، پاتولوژی شود. به دلیل هزینه های پاتولوژی، امکان آزمایش آسیب شناسی برای تمام خال ها وجود ندارد اما حداقل می توان یکی از خال ها را به عنوان نمونه به پاتولوژی ارسال کرد.
▪ بهترین روش برای برداشتن خال چیست؟
بهترین و استانداردترین روش برای برداشت خال، جراحی است. احتمال بازگشت خالی که با تیغ برداشته می شود بسیار کم است.
البته بیشتر پزشکان قبول نمی کنند خال را با جراحی بردارند زیرا بخیه با ایجاد اسکار و جوشگاه همراه است. پزشک برحسب اندازه و رنگ خال تصمیم می گیرد که چطور آن را بردارد. اگر خالی پررنگ و مودار است، معمولا آن را جراحی می کنند و نمی سوزانند اما اگر اندازه اش در حد میلی متر و مسطح باشد، می توان آن را با روش های دیگر نظیر رادیوفرکوئنسی یا روش های مدرن سوزاندن برداشت. در این روش ها احتمال بروز جوشگاه پایین است اما احتمال عود وجود دارد.
▪ بعضی از پزشکان خال را لیزر می کنند.
پوست (14)
تقویت پوست, پوست مو, پوست ومو, پوست و مو, تقویت پوست و مو, زیبایی پوست و مو, بهداشت پوست, رنگ مو برای پوست سفید, مو و پوست, بهترین رنگ مو برای پوست سفید, سلامت پوست و مو, بهداشت پوست و مو, خوراکی های مفید برای پوست, تقویت پوست ومو
گیاهی (14)
درمان گیاهی ریزش مو, تقویت مو گیاهی, تقویت گیاهی موی سر, تقویت گیاهی مو, دارو گیاهی برای ریزش مو, درمان گیاهی ریزش موی سر, درمان گیاهی برای ریزش مو, مواد گیاهی برای تقویت مو, درمان ریزش مو گیاهی, دارو گیاهی ریزش مو, دارو های گیاهی برای تقویت مو, ماسک گیاهی برای ریزش مو, روغن های گیاهی برای مو, روغن گیاهی برای ریزش مو
پرپشت (10)
پرپشت كردن موي سر, برای پرپشت شدن موی سر, پرپشت شدن موی سر, راههای پرپشت شدن موی سر, پرپشت شدن موي سر, پرپشت کردن موی سر, داروی گیاهی برای پرپشت شدن موی سر, راهی برای پرپشت شدن موی سر, داروی پرپشت کننده مو, درمان پرپشت شدن مو
روغن (20)
روغن مار برای تقویت مو, روغن بادام تلخ برای موی سر, روغن مو, روغن سیاه دانه تقویت مو, روغن برای تقویت مو, روغن تقویت مو, روغن کنجد برای مو, بهترین روغن برای تقویت مو, روغن فندق برای مو, روغن كرچك, روغن نارگیل برای مو, روغن سیاه, روغن برای مو, فواید روغن نارگیل, روغن های مفید برای موی سر, روغن نارگیل برای پوست, روغن برای ریزش مو, روغن موی سر, روغن كنجد براي مو, روغن زیره سیاه
رشد (8)
رشد موی سر, رشد سریع موی سر, رشد موها, رشد مجدد موی سر, تقویت رشد موی سر, راه های رشد سریع موی سر, برای رشد موی سر, برای رشد سریع موی سر چه کنیم
قرص (26)
قرص اکوفن, قرص روی, قرص اکوفان, قرص بیوتین, قرص cystine b6, قرص zink plus, قرص زينك, قرص ریجن دایت, قرص زينك پلاس, قرص سیستین b6, قرص اكوفن, قرص اكوفان, قرص ریزش مو, eisen plus قرص, قرص اکوفن برای ریزش مو, قرص تقویت مو, قرص پومئول, قرص روي, قرص ضد ریزش مو, قرص بيوتين…
راههای (10)
راههای تقویت مو, راههای جلوگیری از ریزش مو, راههای تقویت موی سر, راههای تقویت ناخن, راههای درمان ریزش مو, راههای جلوگیری از ریزش موی سر, راههای افزایش رشد موی سر, راههای پیشگیری از ریزش مو, راههای جلوگیری ریزش مو, راههای رشد سریع موی سر
افزایش (5)
افزایش رشد موی سر, افزایش موی سر, راه های افزایش موی سر, افزایش رشد موی صورت, راه های افزایش رشد موی سر
داروی (23)
داروی گیاهی برای ریزش مو, داروی گیاهی ریزش مو, داروی گیاهی برای ریزش موی سر, داروی رشد مو, داروی تقویت موی سر, داروی ریزش موی سر, داروی گیاهی برای جلوگیری از ریزش مو, بهترین داروی گیاهی برای ریزش مو, داروی تقویت مو, داروی گیاهی برای تقویت مو, داروی گیاهی تقویت مو, داروی گیاهی ضد ریزش مو, داروی گیاهی برای جلوگیری از ریزش موی سر, داروی گیاهی ریزش موی سر, داروی گیاهی جلوگیری از ریزش مو, داروی گیاهی مو, داروی رشد موی سر, داروی گیاهی برای ریزش شدید مو, داروی ضد ریزش موی سر, بهترین داروی تقویت مو…
شدن (5)
برای بلند شدن موی سر, ضخیم شدن موی سر, زیاد شدن موی سر, ضخیم شدن تار مو, برای ضخیم شدن موی سر
شامپو (14)
شامپو ریزش مو, شامپو تقویت کننده مو, شامپو برای جلوگیری از ریزش مو, بهترین شامپو برای جلوگیری از ریزش مو, شامپو برای رشد سریع مو, شامپو رشد مو, شامپو برای رشد مو, شامپو تقویت مو, شامپو برای ریزش موی سر, شامپو جلوگیری از ریزش مو, شامپو برای تقویت مو, شامپو تقویت کننده موی سر, بهترین شامپو برای درمان ریزش مو, شامپو گیاهی ضد ریزش مو
ماسک (10)
ماسک تقویت مو, ماسک برای تقویت مو, ماسک خانگی برای تقویت مو, ماسک تقویت موی سر, ماسک تقویت کننده موی سر, ماسک برای جلوگیری از ریزش مو, ماسک موی سر, ماسک تقویت کننده مو, ماسک جلوگیری از ریزش مو, ماسک ناخن
موی سر (26)
تقویت موی سر, موی سر, تقویت موی سر با مواد طبیعی, رویش
لك صورت (5)
ماسك صورت براي لك, ماسك براي لك صورت, از بين بردن لك صورت, ماسك لك صورت, ماسك مناسب براي لك صورت
چرب (7)
ماسک برای پوست چرب, ماسک صورت برای پوست چرب, ماسک پوست چرب, ماسک صورت برای پوستهای چرب, بهترین ماسک صورت برای پوست چرب, ماسک برای صورت چرب, ماسك براي پوست چرب
طبیعی (9)
ماسک طبیعی صورت, ماسک طبیعی برای صورت, ماسک صورت طبیعی, ماسک طبیعی, ماسک های طبیعی, لایه برداری پوست با مواد طبیعی, ماسک طبیعی پوست, ماسک طبیعی برای جوش, ماسک های طبیعی پوست
لک (9)
ماسک برای لک صورت, ماسک صورت برای لک, از بین بردن لک صورت, ماسک لک صورت, ماسک برای از بین بردن لک صورت, بهترین ماسک برای لک صورت, ماسک برای رفع لک صورت, بهترین ماسک صورت برای لک, ماسک صورت ضد لک
سفت (20)
ماسک سفت کننده صورت, سفت, سفت کننده پوست صورت, ماسک سفت کننده پوست صورت, ماسک برای سفت شدن پوست صورت, ماسک سفت کننده پوست, ماسک صورت برای سفت شدن پوست, سفت شدن پوست صورت, سفت شدن پوست, برای سفت شدن پوست صورت, ماسک برای سفت شدن پوست, ماسك سفت كننده صورت, سفت كردن پوست صورت, ماسک سفت کننده, ماسك سفت كننده پوست صورت, سفت کردن پوست صورت, راههای سفت شدن پوست صورت, بهترین ماسک برای سفت شدن پوست صورت, سفت شدن صورت, ماسک برای سفت کردن پوست صورت
ماسک (55)
ماسک, ماسک برای جوش, بهترین ماسک صورت, ماسک ماست, ماسک پوست, ماسک سیب زمینی, بهترین ماسک برای صورت, ماسک جوش شیرین, ماسک برای صورت, ماسک مو, ماسک سیب, روش درست کردن ماسک صورت, روش ساخت ماسک صورت, ماسک لایه بردار, ماسک برای سفیدی پوست صورت, ماسک خیار, ماسک خیار برای صورت, ماسک لیمو ترش, ماسک گوجه, ماسک برای شفافیت پوست صورت…
خانگی (11)
ماسک صورت خانگی, ماسک خانگی, ماسک های خانگی, طرز تهیه ماسک خانگی صورت, ماسک های خانگی برای پوست, ماسک خانگی برای پوست خشک, ماسک خانگی برای تقویت مو, ماسک موی خانگی, ماسک لایه بردار خانگی, ماسک خانگی برای چاقی صورت, سک خانگی
ماسکهای (10)
ماسکهای روشن کننده پوست, ماسکهای خانگی, ماسکهای صورت, ماسکهای طبیعی برای پوست, ماسکهای طبیعی صورت, بهترین ماسکهای صورت, ماسکهای زیبایی, انواع ماسکهای صورت, ماسکهای طبیعی برای صورت, ماسکهای زیبایی پوست
سفید کننده (5)
ماسک سفید کننده پوست, ماسک سفید کننده صورت, ماسک سفید کننده پوست صورت, ماسک های سفید کننده پوست, طرز تهیه ماسک سفید کننده پوست
روشن کننده (7)
ماسک روشن کننده پوست, ماسک روشن کننده صورت, ماسک روشن کننده, ماسک روشن کننده پوست صورت, روشن کننده پوست صورت, ماسک های روشن کننده پوست, ماسک خانگی روشن کننده پوست
پاکسازی (6)
پاکسازی پوست صورت, ماسک پاکسازی پوست صورت, ماسک پاکسازی پوست, ماسک برای پاکسازی پوست, ماسک پاکسازی صورت, ماسک برای پاکسازی صورت
ماسك (26)
ماسك صورت, ماسك صورت روشن كننده, ماسك عسل, طرز تهيه ماسك صورت, روش درست كردن ماسك صورت, بهترين ماسك صورت, ماسك صورت براي پوست خشك, ماسك مو, درست كردن ماسك صورت, ماسك پوست, ماسك هاي صورت, انواع ماسك صورت, ماسك سيب, ماسك جوش شيرين, بهترين ماسك براي صورت, ماسك خيار, ماسك طبيعي صورت, ماسك هاي طبيعي صورت, ماسك براي صورت, ماسك گياهي صورت…
زیبایی (9)
ماسک زیبایی صورت, ماسک زیبایی, ماسک زیبایی پوست صورت, ماسک های زیبایی, ماسک های زیبایی پوست, برای زیبایی پوست چه کنیم, ماسک زیبایی پوست, ماسک برای زیبایی صورت, ماسک برای زیبایی پوست
شدن (10)
روشن شدن پوست صورت, ماسک صورت برای روشن شدن پوست, ماسک برای روشن شدن پوست, ماسک برای روشن شدن پوست صورت, ماسک برای سفید شدن پوست, ماسک برای سفید شدن پوست صورت, ماسک صورت برای شفاف شدن پوست, ماسک برای صاف شدن پوست صورت, ماسک برای صاف شدن پوست, شل شدن پوست صورت
ماسک عسل (8)
ماسک عسل, ماسک صورت با عسل, ماسک عسل و آبلیمو, ماسک صورت عسل, ماسک عسل برای صورت, ماسک عسل و دارچین, ماسک عسل و ابلیمو, ماسک شیر و عسل
پوست (8)
پوست صورت, پوست شاداب, تقویت پوست صورت, پیلینگ پوست صورت, برای پوست صورت, کف دریا برای پوست صورت, شادابي پوست, پیلینگ پوست
جوش صورت (22)
ماسک برای جوش صورت, ماسک صورت برای جوش, ماسك صورت براي جوش, ماسک جوش صورت, بهترین ماسک برای جوش صورت, ماسك براي جوش صورت, ماسک صورت برای رفع جوش, ماسک خانگی برای جوش صورت, ماسک عسل برای جوش صورت, ماسک طبیعی برای جوش صورت, ماسک برای رفع جوش صورت, ماسک برای از بین بردن جوش صورت, ماسك جوش صورت, ماسکی برای جوش صورت, ماسک برای جوش های صورت, ماسک صورت برای از بین بردن جوش, درمان خانگی جوش صورت, ماسک رفع جوش صورت, بهترین ماسک صورت برای جوش, ماسک ساده برای جوش صورت…
تهیه (5)
طرز تهیه ماسک صورت, تهیه ماسک صورت, روش تهیه ماسک صورت, طرز تهیه ی ماسک صورت, طرز تهیه ماسک خیار