همه چیز در مورد خال و چگونگی برداشتن انواع خال
- خال مادر زادی،
- تشکیل غیر طبیعی عروق خونی (تومورها)
- کراتوز (شاخی شدن پوست) (نقاط خوش خیم یا مستعد سرطان، که بعد از سن 30 سالگی ظاهر می شود)
انواع خال ها
اکثر خال ها رشدهای بی ضرر پوستی هستند که ممکن است صاف یا برجسته باشد. خال ها رنگ های مختلفی دارند، از صورتی گوشتی گرفته تا قرمز و یا رنگ قهوه ای تیره یا سیاه؛ هم چنین ممکن است در مکان های مختلف بدن از جمله صورت، چشم، دست ها و پاها وجود داشته باشند. هر فردی خال دارد، فقط بعضی از افراد نسبت به بقیه کمی بیشتر خال دارند. این تعداد به ژن های ما و قرار گرفتن در معرض آفتاب بستگی دارد. خال گاهی اوقات در "موی کوتاه " ظاهر می شود، به خصوص در اوایل نوجوانی. نور خورشید باعث می شود که خال بزرگ شود و یا خال جدیدی رشد کند. این دلیل دیگری برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آفتاب و حمام آفتاب گرفتن به صورت عمدی است.
خال های گوشتی در دوران نوزادی شروع به رشد می کند. خال جدید می تواند در هر سنی ایجاد شود. هنگامی که یک خال رشد می کند، معمولا برای سالهای زیادی بدون این که مشکل ساز شود، باقی می ماند. برخی از خال های خود به خود ناپدید می شوند، افراد مسن خال کمتری نسبت به بزرگسالان میانسال دارند. رشد و یا تغییرخال در یک فرد جوان تقریبا همیشه بی ضرر است. از سوی دیگر، اگر خال یک فرد بالغ به طور قابل توجهی از لحاظ رنگ یا اندازه تغییر کرد و یا خونریزی کند، باید توسط یک پزشک بررسی شود.
گاهی اوقات، پوست اطراف خال رنگ خود را از دست می دهد به طوری که به نظر می رسد خال توسط یک حلقه سفید احاطه شده است. که"خال هاله" نامیده می شود و بی ضرر است. ما به آن کاری نداریم. حلقه سفید دیر یا زود ناپدید می شود.
ملانوم بدخیم، رشد سرطانی نادری است که شبیه به خال و خطرناک است و باید با جراحی برداشته شود. این ضایعه به ندرت قبل از سن 16 سالگی ظاهر می شود. افراد با سابقه خانوادگی ملانوم ریسک بالاتری برای رشد آن دارند. اخطار! هر گونه تغییر در اندازه، شکل و یا رنگ یک خال نیاز توجه ضروری و مراجعه به پزشک برای برداشتن خال صورت دارد.
علت ایجاد
علل مختلفی برای ایجاد خال وجود دارد از جمله:
- برخی از افراد با خال به دنیا آمده اند. و دیگر خال ها در طول زمان ظاهر می شود.
- به نظر می رسد قرار گرفتن در معرض نور خورشید در توسعه خال نقش دارد و حتی ممکن است در توسعه خال های غیر معمول، و یا دیسپلاستیک، نقش داشته باشد.
- نقش وراثت را نمی توان کم اثر دانست. بسیاری از خانواده ها یک نوع خال شناخته شده به عنوان دیسپلاستیک (آتیپیک) دارند، که احتمال ارتباط آنها با ملانوم یا سرطان پوست ممکن است زیاد باشد.
لیزر درمانی
اکثر خال ها بی ضرر و بی خطر هستند و می توان آنها را نادیده گرفت. خال ها امروزه می توانند در مرکز لیزر تحت شرایط زیر درمان و رفع شوند:
- خالی که خونریزی دارد، شکلی غیرعادی دارد، به سرعت در حال رشد است، یا به طور محسوسی تغییر رنگ می دهد ( قهوه ای به سیاه یا هر رنگ دیگری) هشداری است برای بدخیم بودن احتمالی خال.
- خالی که توسط لباس ها یا شانه کردن، و یا تیغ صورت تراشی تحریک می شود تنها یک مزاحم است، اما دکتر شما می تواند برای جلوگیری از ادامه تحریک آن را بردارد.
- خالی که بدمنظر است را می توان به دلایل زیبایی برداشت.
استفاده از لیزر برای درمان و برداشتن خال، به دلیل نگرانی هایی در مورد تغییر شکل و بدخیم شدن آن، موضوعی است که بسیار مورد بحث بوده است. در چند سال گذشته، تقریبا مشخص شده است که افزایش قابلیت بدخیم شدن به موجب لیزر درمانی، بعید می باشد. شایان ذکر است، مطالعات منتشر شده بسیار کمی در ارتباط با اثر لیزر درمانی خال وجود دارد. در این تحقیق کوتاه، خال جانکشنال و ترکیبی اکتسابی توسط لیزرهای روبی Q-سوئیچ و حالت -طبیعی تحت درمان قرار گرفتند.
چند صد خال با قطر کوچک تر از 7 میلی متر در 12 بیمار با پوست نوع I، II، III تحت درمان قرار گرفتند. هر ضایعه در ابتدا با لیزر روبی Q– سوئیچ درمان شد. ضایعه هایی که کاملا پاکسازی نشده بودند، در 1 ماه (در صورت لزوم در 2 ماه) با یک لیزر روبی Q– سوئیچ یا حالت –طبیعی، بار دیگر درمان شدند.
تمام ضایعه های جانکشنال به طور کامل پس از 1، 2، ویا 3 ماه به درمان پاسخ دادند. در ضایعه های با اجزای جانکشنال و پوستی، ناحیه مسطح به طور کامل پاکسازی شده است، اما نواحی برجسته فقط تا اندازه ای پاسخ دادند. در ضایعه هایی که کاملا پاکسازی شده اند، تا 1 سال بعد، هیچ گونه بازگشتی وجود ندارد. درمان به خوبی پابرجا بوده است. پوسته پوسته شدن غیر عادی نیست اما دوره کوتاهی دارد. تنها اثر مضر مهم تجمع رنگدانه ها در بافتها به صورت موقت در 2بیمار بود.
نتایج حاصل از این مطالعه، تجربه بالینی ما را منعکس می کند. خال جانکشنال کوچک به 3 لیزر درمانی یا کمتر به خوبی پاسخ می دهد، همه یا تقریبا همه رنگدانه ها ، با چند انتشار مرض بسیار طولانی و یا تجمع رنگدانه ها در بافتها و بدون تغییر بافت ناخواسته، از بین می روند. خال مرکب و پوستی بسیار کمتر پاسخ می دهد. شایان ذکر است که این اظهارنظرها به درمان خال خوش خیم اشاره دارند. ما هیچ راهی را برای درمان خال دیسپلاستیک یا دیگر ضایعه های ملانوسیتی غیر معمول، توصیه نمی کنیم.
برداشتن خال گوشتی
خال گوشتی و یا خال ، غالبا به دلایل مختلف برداشته می شوند. آنها را می توان با دو روش جراحی برداشت:
- قطع (برش)، همراه یا بدون بخیه
- برش با سوزاندن : (ابزاری برای سوزاندن خال گوشتی استفاده می شود)
اگر چه برداشتن لیزری برای خال آزمایش شده است، اما به دلیل اینکه نور لیزر نمی تواند در عمق به اندازه کافی نفوذ کند، برای بسیاری از خال های عمیق شیوه مناسبی نیست.
معمولا، دکتر و یا متخصص پوست ممکن است برش را همراه یا بدون بخیه ها، بسته به عمق خال و نوع نتیجه زیبایی مورد نظر، انتخاب کند.
مراحل برداشتن خال
برداشتن خال معمولا در کلینیک یا مطب پزشک انجام می شود.
- ناحیه برای درمان پاک خواهد شد. بسته به اولویت جراح، این کار با الکل، بتادین، و یا مواد مناسب دیگر انجام می شود.
- سپس ناحیه با بی حس کننده هایی مانند لیدوکائین (Anestacon، Bactine، LidaMantle، لیدوکایین غلیظ، Lidoderm، اسپری Medi-Quik ، ژله Xylocaineو Xylocaine موضعی، ویسکوز Xylocaine ، Zilactin-L) بی حس می شود. انجام این کار معمولا وقت زیادی نمی گیرد. بسیاری از جراحان ترجیح می دهند بعد از بیحس کردن، صبرکنند تا جریان خون در آن ناحیه کاهش یابد(گاهی تا 15 دقیقه).
- بسته به اندازه خال و روش مورد استفاده برای برش، پارچه استریل روی ناحیه ای که باید درمان شود، قرار داده می شود.
در حین کار:
- برداشتن با برش ساده و بدون بخیه
جراح یک چاقوی کوچک جراحی را می گیرد و انتهای خال یا کمی پایین تر از سطح پوست را برش می دهد.
سپس، یک ابزار الکتریکی را داغ می کند یا ناحیه را می سوزاند و یا یک محلول برای جلوگیری از هرگونه خونریزی بر روی ناحیه قرار داده می شود.
بعد از آن ، یک آنتی بیوتیک موضعی بر روی زخم قرار می گیرد.
سپس زخم با پانسمان پوشانده می شود.
دکتر دستورالعمل ها لازم را در مورد نحوه مراقبت از زخم به بیمار خواهد داد. بیمار معمولا می تواند پس از مدت کوتاهی مطب را ترک کند.
- برداشتن توسط برش با بخیه
خال های برداشته شده توسط برش (قطع) با بخیه ها معمولا رنگ تیره دارند یا خال های مسطح هستند، و یا از هر دو نوع می باشند.
جراح در مورد نحوه مراقبت از زخم دستورالعمل هایی می دهد و سپس ناحیه را استرلیزه یا پاک سازی و بی حس می کند.
پس از آن یک چاقوی کوچک جراحی برای برش خال و مرز اطراف خال استفاده می شود. اندازه مرز بستگی به نگرانی جراح برای برداشتن خال دارد. در صورتی که این نگرانی وجود دارد که خال پیش سرطانی یا سرطانی است، یک حاشیه بزرگتر برای اطمینان از این که خال به طور کامل خارج شده است، برداشته خواهد شد.
بسته به عمق خال (این که خال تا چه حد به داخل پوست نفوذ کرده است)، بخیه ها به صورت عمیق (بخیه ها توسط بدن جذب شده و نیازی به برداشتن آنها نیست) و یا در سطح بالایی پوست (این ها جذب نمی شوند و بعدا برداشته خواهند شد) قرار داده می شوند.
هزینه برداشتن خال
به طور متوسط هزینه برداشتن خال به عواملی از جمله شکل، اندازه و محل آن در بدن بستگی دارد. برداشتن چاله های بزرگ، هزینه بیشتری در بردارد. خال هایی که بیشتر در معرض دید هستند باید با ظرافت بیشتری برداشته شوند و در نتیجه قیمت بیشتری را در بردارند. خالهای برجسته ممکن است به راحتی برش داده شوند، در حالی که خال های عمیق تر نیاز به برش بیشتر و گاهی اوقات درمان چندگانه برای اطمینان از حذف کامل دارند. نوع تخصص دکتری که کاربرداشتن را انجام می دهد نیزدر قیمت ها تاثیر می گذارد. متخصصانی مانند یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک هزینه بیشتری نسبت به پزشک عمومی می گیرند. موقعیت جغرافیایی نیز می تواند در قیمت روش تاثیر گذار باشد (به دلیل به تفاوت در هزینه های زندگی، عرضه و تقاضا). به طور میانگین، پزشکانی که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند، هزینه بیشتری می گیرند.
روش های پیشرفته تر برداشتن خال، مانند لیزر و سرما درمانی نسبت به برش و یا تراشیدن خال، گران تر می باشد. با این حال، هنگام برداشتن خال صورت، که در آن هم بیمار و هم پزشک می خواهند برای بوجود آمدن جای زخم جلوگیری کنند، افزایش قیمت قابل توجیه است. اگراز یک خال برای بافت برداری نمونه برداری شود، ممکن است هزینه های اضافی برای کار آزمایشگاهی که انجام شده است، پرداخت شود. با این حال، این هزینه ها باید توسط بیمه پوشش داده شود.
منبع:
ایران بیوتی کلینیک
/////////////////////////////////////
بهترین روش برداشتن خال
- مجموعه: سلامت پوست
برداشتن خال در یک تقسیمبندی کلی خالها به دو دسته تقسیم میشوند: خالهای ملانوسیتی اکتسابی و خالهای ملانوسیتی مادرزادی خالهای ملانوسیتی اکتسابی شایعترین خالهایی که در محدوده صورت ایجاد میشوند، خالهای ملانوسیتی اکتسابی هستند که بهصورت معمول در صورت همه مردم وجود دارند. این نوع خالها مجموعهای از سلولهای رنگدانهداری هستند که بهطور گروهی دور هم قرار گرفتهاند و معمولاً به دنبال دوران بلوغ و دوران حاملگی ظاهر میشوند.
دو عامل در بروز خالهای ملانوسیتی اکتسابی مهم است:
الف) زمینه ژنتیکی:
تعداد خالهایی که در طول عمر یک فرد در بدن یا صورتش ظاهر میشود، ارثی است. اما زمان بروز این خالها براساس زمینه ژنتیکی هر فرد فرق میکند.
ب) بعضی از عوامل محیطی باعث میشوند عامل ژنتیکی بروز خال از حالت بالقوه به بالفعل دربیاید و زودتر از زمان موعد ظاهر شوند. نور خورشید یکی از مهمترین عواملی است که در بروز زودتر خالهای ملانوسیتی اکتسابی نقش دارد، استفاده مرتب از ضد آفتاب و دوری از نور خورشید میتواند در پیشگیری موثر باشد.
● خالهای ملانوسیتی مادرزادی
این نوع خالها از بدو تولد در بدن یا صورت افراد وجود دارند و اغلب بهصورت ضایعات برجسته سیاه یا قهوهای رنگ هستند. خالهای ملانوسیتی مادرزادی به سه دسته کوچک، متوسط، بزرگ (غولآسا) تقسیم میشوند. در خالهای ملانوسیتی مادرزادی بزرگ که اندازه آنها بالای ۲۰سانتیمتر است احتمال ایجاد ملانوسیت بدخیم زیادتر است. اینگونه خالها همیشه باید تحت نظر دکتر باشند.
● برداشتن خال از نظر زیبایی و طبی
عدهای قادر به تحمل خالهایی که زیباییشان را تهدید میکند، نیستند و در نتیجه تصمیم به برداشتن خالهایشان میگیرند. دکتر «کامران بلیغی»، متخصص پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه علومپزشکی تهران در این باره میگوید: «برداشتن خال یا براساس ضرورت طبی صورت میگیرد و یا به خاطر زیبایی. یکسری خالها هستند که با تشخیص پزشک باید برداشته شوند. خالهایی که بهطور ناگهانی دچار تغییراتی مثل پیدا کردن حاشیه نامنظم، نامنظم شدن رنگ خال، پیدا کردن حاشیه غیر قرینه، خارش، التهاب، خونریزی و ... شوند، بایدتحت نظر پزشک و با انجام آزمایشهای لازم در این زمینه برداشته شوند. اما در حالت عادی اگر خال دچار هیچکدام از این تغییرات نشد، برداشتنش ضرورت طبی ندارد و ما توصیه نمیکنیم، مگر اینکه خود فرد به لحاظ زیبایی ظاهری دوست داشته باشد خالش برداشته شود.»
دکتر بلیغی ادامه میدهد: «بعضی از خالها ذاتاً بدخیم هستند و اغلب به مرحله بدی که میرسند که مریض به پزشک مراجعه میکند، اگر آن خال برداشته نشود، قطعاً خطرناک است. خالهای بدخیم ویژگیهایی دارند که میتوان آنها را از سایر خالها تشخیص داد. با آزمایش تکهبرداری آسیبشناسی میتوان متوجه بدخیمی خال شد.»
بعضی از متخصصین معتقدند که برای برداشتن خال چه با ضرورت طبی و چه به خاطر زیبایی باید آزمایشهای آسیبشناسی و پاتولوژی روی خال صورت بگیرد. دکتر «امیر هوشنگ احسانی» متخصص پوست، مو و لیزر و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: «از لحاظ علمی و از نظر قانون طب، هر ضایعهای که از بدن برداشته شود، حتی اگر بدانیم کاملاً خوشخیم است باید روی آن آزمایشهای آسیبشناسی صورت بگیرد. هرچند در حال حاضر برداشتن خالها به منظور زیبایی، در بیشتر موارد بدون هیچ آزمایشی صورت میگیرد و همه چیز به تشخیص پزشک از روی ظاهر خال بستگی دارد.»
● روشهای برداشتن خال
شاید شما هم یکی از افرادی باشید که قصد برداشتن خال صورت خود را دارند و دوست دارند قبل از برداشتن خالشان از کسانی که تجربه این کار را داشتند، سؤال کنند و ببینند آنها چه روشی برای برداشتن خالشان تجربه کردهاند. در حال حاضر روشهای مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد، اما بهطور کلی روشهای علمی و شناختهشدهای که برای برداشتن خال وجود دارد به سه دسته تقسیم میشود:
۱) سوزاندن خال،
۲) جراحی
۳) لیزر.
سوزاندن، یکی از روشهای قدیمی برداشتن خال است. در این روش خال با دستگاه کوتر از طریق ایجاد گرما به وسیله جریان برق سوزانده میشود. از آنجایی که خالها معمولاً قسمتهای عمیقی در پوست دارند، این روش ممکن است فرورفتگی چاله مانندی را در سطح پوست ایجاد کند. روش سوزاندن خال که بیشتر در گذشته استفاده میشد، برای برداشتن خالهای ریز و سطحی کاربرد دارد، البته امروزه دستگاههای رادیو فرکانسی جایگزین دستگاههای کوتر شدهاند که باعث میشود بهکار بردن این روش اثر کمتری روی پوست بگذارد.
جراحی؛ این روش پرکاربردترین روش برای برداشتن خال در میان پزشکان است. در این روش با ایجاد بیحسی موضعی در محدوده خال، با تیغ جراحی یک برش ساده روی پوست ایجاد و خال از عمق پوست خارج میشود، سپس جای آن یک یا دو بخیه ظریف زده میشود.
لیزر کردن؛ لیزر یک فنآوری جدید علمی است که در بسیاری جراحیها استفاده میشود و در برداشتن خال هم کاربرد دارد. روش لیزر در برداشتن خال مثل روش سوزاندن است، با این تفاوت که در این روش بهجای جریان برق از امواج لیزر برای تخریب یا تراش خال استفاده میشود.
منبع:تبیان
////////////////////////////////////////////////////
پوست (14)
تقویت پوست, پوست مو, پوست ومو, پوست و مو, تقویت پوست و مو, زیبایی پوست و مو, بهداشت پوست, رنگ مو برای پوست سفید, مو و پوست, بهترین رنگ مو برای پوست سفید, سلامت پوست و مو, بهداشت پوست و مو, خوراکی های مفید برای پوست, تقویت پوست ومو
گیاهی (14)
درمان گیاهی ریزش مو, تقویت مو گیاهی, تقویت گیاهی موی سر, تقویت گیاهی مو, دارو گیاهی برای ریزش مو, درمان گیاهی ریزش موی سر, درمان گیاهی برای ریزش مو, مواد گیاهی برای تقویت مو, درمان ریزش مو گیاهی, دارو گیاهی ریزش مو, دارو های گیاهی برای تقویت مو, ماسک گیاهی برای ریزش مو, روغن های گیاهی برای مو, روغن گیاهی برای ریزش مو
پرپشت (10)
پرپشت كردن موي سر, برای پرپشت شدن موی سر, پرپشت شدن موی سر, راههای پرپشت شدن موی سر, پرپشت شدن موي سر, پرپشت کردن موی سر, داروی گیاهی برای پرپشت شدن موی سر, راهی برای پرپشت شدن موی سر, داروی پرپشت کننده مو, درمان پرپشت شدن مو
روغن (20)
روغن مار برای تقویت مو, روغن بادام تلخ برای موی سر, روغن مو, روغن سیاه دانه تقویت مو, روغن برای تقویت مو, روغن تقویت مو, روغن کنجد برای مو, بهترین روغن برای تقویت مو, روغن فندق برای مو, روغن كرچك, روغن نارگیل برای مو, روغن سیاه, روغن برای مو, فواید روغن نارگیل, روغن های مفید برای موی سر, روغن نارگیل برای پوست, روغن برای ریزش مو, روغن موی سر, روغن كنجد براي مو, روغن زیره سیاه
رشد (8)
رشد موی سر, رشد سریع موی سر, رشد موها, رشد مجدد موی سر, تقویت رشد موی سر, راه های رشد سریع موی سر, برای رشد موی سر, برای رشد سریع موی سر چه کنیم
قرص (26)
قرص اکوفن, قرص روی, قرص اکوفان, قرص بیوتین, قرص cystine b6, قرص zink plus, قرص زينك, قرص ریجن دایت, قرص زينك پلاس, قرص سیستین b6, قرص اكوفن, قرص اكوفان, قرص ریزش مو, eisen plus قرص, قرص اکوفن برای ریزش مو, قرص تقویت مو, قرص پومئول, قرص روي, قرص ضد ریزش مو, قرص بيوتين…
راههای (10)
راههای تقویت مو, راههای جلوگیری از ریزش مو, راههای تقویت موی سر, راههای تقویت ناخن, راههای درمان ریزش مو, راههای جلوگیری از ریزش موی سر, راههای افزایش رشد موی سر, راههای پیشگیری از ریزش مو, راههای جلوگیری ریزش مو, راههای رشد سریع موی سر
افزایش (5)
افزایش رشد موی سر, افزایش موی سر, راه های افزایش موی سر, افزایش رشد موی صورت, راه های افزایش رشد موی سر
داروی (23)
داروی گیاهی برای ریزش مو, داروی گیاهی ریزش مو, داروی گیاهی برای ریزش موی سر, داروی رشد مو, داروی تقویت موی سر, داروی ریزش موی سر, داروی گیاهی برای جلوگیری از ریزش مو, بهترین داروی گیاهی برای ریزش مو, داروی تقویت مو, داروی گیاهی برای تقویت مو, داروی گیاهی تقویت مو, داروی گیاهی ضد ریزش مو, داروی گیاهی برای جلوگیری از ریزش موی سر, داروی گیاهی ریزش موی سر, داروی گیاهی جلوگیری از ریزش مو, داروی گیاهی مو, داروی رشد موی سر, داروی گیاهی برای ریزش شدید مو, داروی ضد ریزش موی سر, بهترین داروی تقویت مو…
شدن (5)
برای بلند شدن موی سر, ضخیم شدن موی سر, زیاد شدن موی سر, ضخیم شدن تار مو, برای ضخیم شدن موی سر
شامپو (14)
شامپو ریزش مو, شامپو تقویت کننده مو, شامپو برای جلوگیری از ریزش مو, بهترین شامپو برای جلوگیری از ریزش مو, شامپو برای رشد سریع مو, شامپو رشد مو, شامپو برای رشد مو, شامپو تقویت مو, شامپو برای ریزش موی سر, شامپو جلوگیری از ریزش مو, شامپو برای تقویت مو, شامپو تقویت کننده موی سر, بهترین شامپو برای درمان ریزش مو, شامپو گیاهی ضد ریزش مو
ماسک (10)
ماسک تقویت مو, ماسک برای تقویت مو, ماسک خانگی برای تقویت مو, ماسک تقویت موی سر, ماسک تقویت کننده موی سر, ماسک برای جلوگیری از ریزش مو, ماسک موی سر, ماسک تقویت کننده مو, ماسک جلوگیری از ریزش مو, ماسک ناخن
موی سر (26)
تقویت موی سر, موی سر, تقویت موی سر با مواد طبیعی, رویش
لك صورت (5)
ماسك صورت براي لك, ماسك براي لك صورت, از بين بردن لك صورت, ماسك لك صورت, ماسك مناسب براي لك صورت
چرب (7)
ماسک برای پوست چرب, ماسک صورت برای پوست چرب, ماسک پوست چرب, ماسک صورت برای پوستهای چرب, بهترین ماسک صورت برای پوست چرب, ماسک برای صورت چرب, ماسك براي پوست چرب
طبیعی (9)
ماسک طبیعی صورت, ماسک طبیعی برای صورت, ماسک صورت طبیعی, ماسک طبیعی, ماسک های طبیعی, لایه برداری پوست با مواد طبیعی, ماسک طبیعی پوست, ماسک طبیعی برای جوش, ماسک های طبیعی پوست
لک (9)
ماسک برای لک صورت, ماسک صورت برای لک, از بین بردن لک صورت, ماسک لک صورت, ماسک برای از بین بردن لک صورت, بهترین ماسک برای لک صورت, ماسک برای رفع لک صورت, بهترین ماسک صورت برای لک, ماسک صورت ضد لک
سفت (20)
ماسک سفت کننده صورت, سفت, سفت کننده پوست صورت, ماسک سفت کننده پوست صورت, ماسک برای سفت شدن پوست صورت, ماسک سفت کننده پوست, ماسک صورت برای سفت شدن پوست, سفت شدن پوست صورت, سفت شدن پوست, برای سفت شدن پوست صورت, ماسک برای سفت شدن پوست, ماسك سفت كننده صورت, سفت كردن پوست صورت, ماسک سفت کننده, ماسك سفت كننده پوست صورت, سفت کردن پوست صورت, راههای سفت شدن پوست صورت, بهترین ماسک برای سفت شدن پوست صورت, سفت شدن صورت, ماسک برای سفت کردن پوست صورت
ماسک (55)
ماسک, ماسک برای جوش, بهترین ماسک صورت, ماسک ماست, ماسک پوست, ماسک سیب زمینی, بهترین ماسک برای صورت, ماسک جوش شیرین, ماسک برای صورت, ماسک مو, ماسک سیب, روش درست کردن ماسک صورت, روش ساخت ماسک صورت, ماسک لایه بردار, ماسک برای سفیدی پوست صورت, ماسک خیار, ماسک خیار برای صورت, ماسک لیمو ترش, ماسک گوجه, ماسک برای شفافیت پوست صورت…
خانگی (11)
ماسک صورت خانگی, ماسک خانگی, ماسک های خانگی, طرز تهیه ماسک خانگی صورت, ماسک های خانگی برای پوست, ماسک خانگی برای پوست خشک, ماسک خانگی برای تقویت مو, ماسک موی خانگی, ماسک لایه بردار خانگی, ماسک خانگی برای چاقی صورت, سک خانگی
ماسکهای (10)
ماسکهای روشن کننده پوست, ماسکهای خانگی, ماسکهای صورت, ماسکهای طبیعی برای پوست, ماسکهای طبیعی صورت, بهترین ماسکهای صورت, ماسکهای زیبایی, انواع ماسکهای صورت, ماسکهای طبیعی برای صورت, ماسکهای زیبایی پوست
سفید کننده (5)
ماسک سفید کننده پوست, ماسک سفید کننده صورت, ماسک سفید کننده پوست صورت, ماسک های سفید کننده پوست, طرز تهیه ماسک سفید کننده پوست
روشن کننده (7)
ماسک روشن کننده پوست, ماسک روشن کننده صورت, ماسک روشن کننده, ماسک روشن کننده پوست صورت, روشن کننده پوست صورت, ماسک های روشن کننده پوست, ماسک خانگی روشن کننده پوست
پاکسازی (6)
پاکسازی پوست صورت, ماسک پاکسازی پوست صورت, ماسک پاکسازی پوست, ماسک برای پاکسازی پوست, ماسک پاکسازی صورت, ماسک برای پاکسازی صورت
ماسك (26)
ماسك صورت, ماسك صورت روشن كننده, ماسك عسل, طرز تهيه ماسك صورت, روش درست كردن ماسك صورت, بهترين ماسك صورت, ماسك صورت براي پوست خشك, ماسك مو, درست كردن ماسك صورت, ماسك پوست, ماسك هاي صورت, انواع ماسك صورت, ماسك سيب, ماسك جوش شيرين, بهترين ماسك براي صورت, ماسك خيار, ماسك طبيعي صورت, ماسك هاي طبيعي صورت, ماسك براي صورت, ماسك گياهي صورت…
زیبایی (9)
ماسک زیبایی صورت, ماسک زیبایی, ماسک زیبایی پوست صورت, ماسک های زیبایی, ماسک های زیبایی پوست, برای زیبایی پوست چه کنیم, ماسک زیبایی پوست, ماسک برای زیبایی صورت, ماسک برای زیبایی پوست
شدن (10)
روشن شدن پوست صورت, ماسک صورت برای روشن شدن پوست, ماسک برای روشن شدن پوست, ماسک برای روشن شدن پوست صورت, ماسک برای سفید شدن پوست, ماسک برای سفید شدن پوست صورت, ماسک صورت برای شفاف شدن پوست, ماسک برای صاف شدن پوست صورت, ماسک برای صاف شدن پوست, شل شدن پوست صورت
ماسک عسل (8)
ماسک عسل, ماسک صورت با عسل, ماسک عسل و آبلیمو, ماسک صورت عسل, ماسک عسل برای صورت, ماسک عسل و دارچین, ماسک عسل و ابلیمو, ماسک شیر و عسل
پوست (8)
پوست صورت, پوست شاداب, تقویت پوست صورت, پیلینگ پوست صورت, برای پوست صورت, کف دریا برای پوست صورت, شادابي پوست, پیلینگ پوست
جوش صورت (22)
ماسک برای جوش صورت, ماسک صورت برای جوش, ماسك صورت براي جوش, ماسک جوش صورت, بهترین ماسک برای جوش صورت, ماسك براي جوش صورت, ماسک صورت برای رفع جوش, ماسک خانگی برای جوش صورت, ماسک عسل برای جوش صورت, ماسک طبیعی برای جوش صورت, ماسک برای رفع جوش صورت, ماسک برای از بین بردن جوش صورت, ماسك جوش صورت, ماسکی برای جوش صورت, ماسک برای جوش های صورت, ماسک صورت برای از بین بردن جوش, درمان خانگی جوش صورت, ماسک رفع جوش صورت, بهترین ماسک صورت برای جوش, ماسک ساده برای جوش صورت…
تهیه (5)
طرز تهیه ماسک صورت, تهیه ماسک صورت, روش تهیه ماسک صورت, طرز تهیه ی ماسک صورت, طرز تهیه ماسک خیار