تمام نکات نگهداری از پوست در نوجوانی
درک تفاوت بین پوست نوجوان و بزرگسالان
وقتی بدن وارد دوران نوجوانی میشود، تغییراتی را تجربه میکند.
تغییرات ساختاری
در دوران کودکی، پوست قادر است خود را تجدید کند. اما با شروع دوران نوجوانی، دفعات تجدید کاهش مییابد. بهطورکلی، پوست نوجوانان نسبت به کودکان سفتتر و مقاومتر است. بااینحال، در دوران نوجوانی، هنوز هم خاصیت کشسانی دارد و میتواند بهسرعت بازسازی شود.
پوست صورت نوجوانان مقدار زیادی کلاژن (فراوانترین پروتئین در بدن شما) را در خود ذخیره میکند. اما با ورود به بزرگسالی، تولید کلاژن کاهش مییابد. این امر باعث میشود که پوست مستعد افتادگی، خطوط ریز و چینوچروک شود.
تغییرات هورمونی
در واکنش به تغییرات هورمونی در بدن، چندین مشکل پوستی ایجاد میشود. شاید مهمترین تغییر در پوست افزایش تولید چربی یا سبوم باشد. تجمع بیش از حد چربی و تعرق، آلودگیهای پوستی و باقیمانده آرایش را در سلولهای پوستتان محبوس میکند. این امر منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوشهای جوانی میشود.
بزرگسالان نیز از جوشها در امان نیستند. اگرچه، فراوانی این موضوع در بزرگسالان، به جزء در مواردی که به دلیل بیماری زمینهای یا رژیم غذایی نامناسب اتفاق بیفتد، کمتر است. در بین بزرگسالان، زنان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری و قاعدگی بیشتر به آکنه و جوش دچار میشوند. بااینحال، هورمونهای بزرگسالان تمایل به تعدیل و سازگاری بیشتر دارند که این امر منجر به عدم ایجاد جوشهای بیشتر میشود.
