برو بالا
موضوعات
لینکدونی
کدهای اختصاصی

مقایسه انواع قابلمه و مزایا و معایب غذا پختن در هر نوع
بازدید: 703 | موضوع: اموزش اشپزی و خانه داری,
توسط: مد20

مقایسه انواع قابلمه و مزایا و معایب غذا پختن در هر نوع



در چه قابلمه‌هائي غذا مي‌پزيد و چگونه؟



 

 

در چه قابلمه هایی غذا

 

 

وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند.

 


تغذيه سالم تنها به کيفيت غذاها و نحوه صرف آن محدود نمي‌شود، بلکه مطمئناً به چگونگي طبخ نيز بستگي دارد. در واقع وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند.

 

 

 

ظروف آلومينيومي:

 

 

ظروف آلومینیومی

 

 

داراي اين اشکال هستند که از خود ذرات فلز آزاد مي‌کنند. به‌خصوص در مجاورت با غذاهاي اسيدي (ترش مزه) به همين دليل براي پخت خوراکي‌هائي مانند گوجه‌فرنگي مناسب نبوده و هرگز نبايد براي نگهداري غذاها از آن‌ها استفاده شود.

 

 

 

قابلمه‌هاي استيل:

 

 

قابلمه های استیل

 


احتمال چسبيدن غذا در اين ظروف زياد است، به‌خصوص اگر ته آن‌ها نازک باشد. اما براي جوش آوردن آب ايده‌آل و از خود فلز پس نمي‌دهد.

 

 

 

ظروف مسي:

 

 

خواص ظروف مسی

 


خاصيت انتقال گرما در آن‌ها عالي بوده و براي تهيه انواع مربا و سس بسيار مناسب هستند ولي از آنجائي که مس فلزي سمي است، جداره داخلي اين ظروف بايستي حتماً قلع اندود شده باشد.

 

 

 

ظروف چدني:

 

 

خواص ظروف چدنی

 


زياده از حد داغ نمي‌شوند و حرارت را به‌خوبي نگه مي‌دارند، براي پخت و پزهاي طولاني مناسب هستند.

 

 

 

قابلمه‌هاي آهني:

 


در قديم‌الايام از تابه‌هاي آهني براي سرخ کردن خوراکي‌ها استفاده مي‌کردند و به‌خاطر پيشگيري از زنگ‌زدگي آن‌ها را نمي‌شستند. امروزه مي‌توان گفت که بايستي از نوع لعابي آن‌ها اجتناب نمود چون ذرات لعاب مي‌تواند جدا شده و محتويات قابلمه را آلوده کنند. استفاده از ساير انواع آن مانعي ندارد.

 

 

 

قابلمه‌هاي نچسب (تفلون):

 

 

قابلمه های نچسب ( تفلون )

 

 

علاوه بر اينکه غذا به اين ظروف نمي‌چسبد، داراي اين مزيت نيز هستند که طبخ خوراکي‌ها را بدون افزودن چربي (روغن - کره) ممکن مي‌سازند. اشکال عمده آن‌ها اين است که در حرارت‌هاي بالا پوشش نچسب داخلي مي‌تواند مولکول‌هاي زيان‌آوري را آزاد کند (با ايجاد خراشيدگي در اين پوشش نيز احتمال آن زياد است) به همين جهت تابه‌هاي سبک وزن آلومينيومي که با يک لايه نازک تفلون پوشيده شده‌اند، مردود شناخته مي‌شوند. بالعکس آن‌هائي که ته ضخيم دارند از ارجحيت برخوردار هستند. طبعاً براي پرهيز از ايجاد خراش در لايه داخلي بايد از کفگيرهاي چوبي استفاده کرد.

 

 

 

ظروف سفالي:

 


تقريباً کنار گذاشته شده‌اند، اما از آنجا که سفال به کندي گرم شده و حرارت را به‌طور يکنواخت به غذا مي‌رساند، مطمئناً اين ظروف بايستي مورد ارزشيابي مجدد قرار گيرند. ظروف سفالي براي خوراکي‌هائي مثل حبوبات و انواع آش که نيازمند طبخ طولاني مي‌باشند، ايده‌آل هستند. نبايد مستقيم روي آتش قرار گيرند و به همين دليل بايستي از شعله پخش‌کن کمک گرفت.

 

 

 

ظروف سراميک:

 

 

ظروف سراميک

 


از لحاظ قابليت هدايت گرما، مشابه ظروف سفالي هستند. با اين تفاوت که مقاوم‌تر هستند و براي قرار گرفتن در فر مناسب هستند. البته بايد توجه داشت که انتقال از يخچال به فر گرم يا برعکس، مي‌تواند باعث شکستن آن‌ها شود.

 

 

 

ظروف نشکن شيشه‌اي (پيرکس):

 

 

ظروف نشکن شيشه‌اي (پيرکس)

 


از لحاظ حرارتي، ممکن است تغييرات ناگهاني دما (همان طور که در مورد سراميک گفته شد) سبب شکستن آن‌ها شود اما از حيث طبخ، براي قرار دادن در فر ايده‌آل هستند. بهتر است از قرار دادن آن‌ها بر روي شعله مستقيم خودداري شود.

 

 

 

چند نکته مهم در مورد مصرف ظروف آلومينيومي:

 


?. تا حد امکان از سائيدن اين ظروف خودداري کنيد زيرا به سرعت سوراخ مي‌شوند.

 


?. مواد قليائي به سرعت روي ظروف آلومينيومي اثر کرده و آن را سوراخ مي‌کند.

 


?. قابلمه‌هاي آلومينيومي در مقابل نمک طعام نيز مقاومت ندارند. در آن‌ها برنج خيس نکنيد و با آب نمک نگه نداريد.

 


?. جوشاندن آب نيز سبب تيرگي رنگ اين ظروف مي‌شوند. براي برطرف کردن اين حالت در هنگام پخت اضافه کردن چند قطره آب ليمو يا سرکه از سياه شدن ظرف جلوگيري مي‌کند. بعد از خارج کردن موادغذائي، اگر مقداري پودر لباسشوئي را با آب در آن بجوشانيد دوباره رنگ ظرف روشن مي‌شود.


نظرات
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
مطالب مرتبط
آموزش تهیه قورمه سبزی خانگی و مجلسی با تمام رازها
آموزش بافت کیف پول بافتنی و جامدادی با قلاب بافی
روش های خانگی و طبیعی برای رطوبت سازی در هوای منزل
اموزش و الگوی دوخت انواع یقه پیراهن در خیاطی با عکس و توضیح-پنجاه مدل یقه لباس
آموزش بافت دو مدل دستکش بافتنی منگوله دار با قلاب و یا میل بافتنی
آموزش روکش کردن کوسن بدون دوخت و خیاطی با استفاده از گره زدن
آموزش دوخت پیراهن آستین چین دار و یقه چین دار حلزونی با الگو
اموزش ساده دوخت پرده لبه ترکی برای افراد مبتدی-روش دوخت و اندازه گیری متراژ پرده
اموزش ساخت شمع ژله ای با پارافین مایع و گلیسیرین و آب-ساخت شمع تزیینی در منزل
اموزش ساخت بدلیجات حرفه ای در منزل با مهره بافی-ایده کار در منزل با ساخت گردنبند و گوشواره و دستبند
اموزش درست کردن سی مدل کیف پول و کیف دستی و جامدادی با الگو -ساخت کیف پول و کیف دستی زنانه
چهل مدل الگوی لباس زنانه تابستانی و زمستانی با عکس مدل-الگوی رایگان لباس زنانه
چگونگی شستشوی صحیح بالش و تشک
اموزش پخت غذای خوشمزه فرانسوی گراتن اسفناج
اموزش تهیه رنگ های خوراکی در منزل
تمام موارد استفاده از فویل الومینیم
ایا پخت و گرم کردن غذا در ماکروفر سرطان زا است ؟
اموزش تزیین فلفل قرمز به شکل گل برای تزیین غذا
اموزش درست کردن گل با کرفس برای تزیین غذا
اموزش درست کردن کیف لپ تاپ دخترانه در منزل
اموزش تزیین کیک مدل هندوانه برای شب یلدا
اموزش تهیه سیر ترشی 7 ساله با سرکه بالزامیک و شکر قهوه ای در 40 روز
اموزش تهیه ژله بی رنگ با ترکیب میوه
اموزش تهیه دسر پاناکوتا با ژله
اموزش تهیه دو نوع فرنی با آرد ذرت و ارد برنج
مواد لازم و اموزش تیرامیسو ( Tiramisu with lady finger )
اموزش درست کردن حلوای ساده نذری با نون میکا
اموزش تهیه دسر کدو حلوایی لایه ایی ( Layered Pumpkin Dessert )
اموزش تهیه پودینگ به
اموزش تهیه کرم کارامل غیر اماده و خانگی
اموزش تهیه دسر شکلاتی خوشمزه با پودر ژلاتین
اموزش دسر ترایفل با خامه و بستنی
دسر سبک کرم موزی برای بعد از غذای سنگین
اموزش چیز کیک خانگی توت فرنگی (nobaked strawberry cheesecake )
اموزش تهیه دسر ترکیبی با موز و شاه توت
اموزش دسر ساده و خوشمزه تارت شکلات و گیلاس
اموزش درست کردن شله زرد نذری
اموزش تهیه ژله بستنی دو رنگ( Watermelon ice cream jelly )
چگونگی درست کردن شربت حلوا با گلاب و زعفران
اموزش تهیه توپک هویج با گردو و پودر نارگیل-دسر با هویج
اموزش تهیه حلوای هویج نارنجی رنگ
تمام روش های طبیعی از بین بردن جرم دندان
اموزش تهیه دسر خوشمزه با انار برای شب یلدا
اموزش تهیه ماست توت فرنگی در منزل
اموزش تهیه کیک آپساید داون با سیب و دارچین apple upside down cake
اموزش تهیه چیزکیک شکلاتی یخچالی با بیسکوییت و پنیر خامه ای
اموزش تهیه و تزئین حلوای شیر برای ماه رمضان و مراسم
اموزش تزئین و تهیه فرنی با نان تست
اموزش تهیه دسر خوشمزه با البالو
اموزش تهیه دسر اسون با توت فرنگی ترایفل توت فرنگی ( Strawberry Trifle )
تازه ها
محبوبترین ها
تصادفی
درباره ما
در مد بیست زیبایی به اشتراک گذاشته می شود! سایت مد 20 با ارائه جدیدترین مدل های مو و لباس زنانه و مردانه،عروس،اموزش ارایش و گریم،دانلود فیلم ارایشی،لباس زنانه،اموزش طراحی ناخن،اموزش بستن و شینیون مو،فرمول رنگ مو و دکلره ،در خدمت تمام فارسی زبانان عزیز می باشد.در این سایت سعی ما بر این است تا مطالب اموزشی را به ساده ترین زبان در اختیار شما قرار دهیم.لطفا از تمام موضوعات سایت ما دیدن فرمایید.