loading...

بهترین سایت مد زیبایی آرایش عروس

بازدید : 791

مواد غذایی نان گوشت و سبزیجات و لبنیات را چطور نگهداری کنیم؟

مواد غذایی نان گوشت و سبزیجات و لبنیات را چطور نگهداری کنیم؟

آموزش روش ها و اصول نگهداری مواد غذایی دریخچال



میوه

میوه جات و موادغذایی کپک زده موجب آلودگی یخچال می شود لذا در صورت مشاهده آنها را خارج نمایید

 اصول نگهداری مواد غذایی (نمک) :
توصیه می شود نمکهای یددار که در کیسه های مات بسته بندی شده است خریداری نمایید.

· از خرید نمکهای فله ای که توسط افراد دوره گر عرضه میگردد خودداری نمایید.
· مصرف نمک رادر موادغذایی به حداقل برسانید.
· نمک یددار را می بایست در آخرین لحظات پخت به غذا اضافه نمود.

اصول نگهداری مواد غذایی در یخچال :
·   درجه سرمای یخچال راهر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا 4 درجه باشد.
· از قرار دادن موادغذایی گرم و بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری نمایید.

· قبل از گذاشتن سبزی در یخچال آن را تمیز بشویید.
· در روش های نگهداری مواد غذایی این نکته را مد نظر داشته باشید که میوه جات و موادغذایی کپک زده موجب آلودگی یخچال می شود لذا در صورت مشاهده آنها را خارج نموده و یخچال آلوده را ضد عفونی نمایید.

· روی غذای خام و نیم پخته رابپوشانیدیا آنها را بسته بندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده نگهداری نمایید.
· یخچال و فریزر را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.

· باز ماندن درب یخچال برای مدت طولانی و خرابی لاستیک دور درب یخچال در افزایش دما موثر است.
· تمیز کردن مرتب کف وسطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق جوش شیرین توصیه میشود.

· مفدار دفعات خرید را زیادتر کنید. غذاهای سرد را پس از خرید در کنار هم نگهداری نمایید و در کوتاه ترین زمان ممکن به یخچال منتقل نمایید.

اصول نگهداری مواد غذایی (شیر و فرآورده های لبنی) :
· شیر پاستوریزه راحتماًدر داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمایید.
· از نگهداری و خریدشیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.

· چنانچه شیر پاستوریزه بیش از 48 ساعت دریخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود. قبل از مصرف آن را حد اقل به مدت 10 دقیقه بجوشانید.

· از مصرف خامه و کره غیر پاستوریزه خودداری نمایید.
· از مصرف پنیر محلی بپرهیزید.

· بستنی رنگی باید ازمیوه و یا شربت آن و کاکائو و رنگ طبیعی تهیه شود.
· از خرید و مصرف دوغ فله ای خودداری نمایید.

· از مصرف کشک مایع که دارای علائم کیک زده گی و بوی نامطبوع می باشد خودداری نمایید.
· کشک مایع پاستوریزه را قیل از مصرف10 تا20 دقیقه بجوشانید.

·در مورد نحوه نگهداری مواد غذایی توصیه می شود از پنیر بسته یا برچسب دارای مجوز بهداشتی استفاده نمایید.
· کسانی که با مصرف شیر دچار اختلال گوارشی می شوند باید شیر را سرد .به مقدار کم و به دفعات بنوشند و یا بجای شیر از ماست و پنیر استفاده نمایند.

· هیچ سفره ای بدون فرآورده های لبنی کامل نیست.
· 45 گرم پنیر معادل یک لیوال شیر است.

اصول نگهداری مواد غذایی  (فرآورده های گوشتی) :
· از خریدکالباس هایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.

· از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.

· از خرید سوسیس هایی که تاریخ تولید و انقضاء ندارد خودداری نمایید.
· از نگهداری مواد غذایی مانند سوسیس و کالباس به مدت بیش از 36 ساعت در یخچال خودداری نمایید.

·  از روش نگهداری مواد غذایی در یخچال باید سوسیس را  جهت نگهداری بیشتر در داخل فریزر منجمد کنید.
· از خریدسوسیس و کالباس هایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.

· از خوردن سوسیس و کالباس بصورت مداوم خودداری نمایید.

 

فراورده های گوشتی

روش نگهداری مواد غذایی:از نگهداری سوسیس و کالباس بیش از 36 ساعت در یخچال خودداری نمایید

 

اصول نگهداری مواد غذایی (گوشت مرغ و ماهی) :
· گوشت مورد مصرف پس از خرید باید به خوبی شسته شود.
· حتی المقدور از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمایید.

· جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای 2 تا 3 روز از بالاترین قسمت یخچال استفاده نمایید.
· از خرید گوشت ذبح شده در خارج از گشتارگاههای مجاز خودداری نمایید.

· ماهی تازه می بایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسبیده .چشم برجسته و شفاف .آبشش هایی به رنگ قرمز بوده و بوی نا مطبوعی نداشته باشد.

· گوشت مرغ فاسد –تیره – پرخون یا کبود است.
· از مصرف مرغهایی که دچار لاغری شدید هستند جداً خودداری نمایید .

 

نان

چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند

روش های نگهداری مواد غذایی (نان) :
بهداشت جهت نگهداری نان در طولانی مدت (بیش از 48 ساعت ) آنرا در فریزر نگهداری نمایید.

· ار تحویل نان های کپک زده موجب بیمار شدن دام و طیور و الوده شدن شیر و گوشت آنها و نهایتاً بیمار شدن انسان میگردد خودداری نمایید.

· نانهای ضایعات براحتی الامکان در گوشه ای دور از آشپزخانه و مواد غذایی مورد مصرف در محلی خشک نگهداری کنید.

· چنانچه نان پس از تولید در زمان مناسب بسته بندی شود بیات شدن آن به تاخیر می افتد.
· از خرید آردهای سوخاری فاقدمشخصات و فله ای خودداری شود.

 

نحوه نگهداری مواد غذایی (نان) :


1- چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند؛

2- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.

3- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛

5- همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود؛

7- در ایجاد ضایعات نان، مردم 20 درصد، نانوایان 30 درصد و آرد مصرفی 50 درصد تأثیر گذارند؛

8- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید؛

 چیدن نان های داغ بر روی هم، باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید.

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد؛

10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد؛

11- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛

12- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید؛

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگن زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد؛

14- قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛

مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری هایقلبی و گوارشی را کاهش می دهد.

15- هنگام خرید نان حتماً یک سفره ی پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید؛

16- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود؛

17- هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود؛

18- بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند؛

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد؛

20- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده ی آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.

 

منبع : environmentalhealth.ir



این سبزیجات را در یخچال نگهداری نکنید



نگهداری مواد غذایی, نگهداری سبزیجات در یخچال


در ابتدا باید به شما بگوییم که بهتر است سعی کنید بیشتر اوقات از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید. اما اگر قصد دارید این سبزیجات را در یخچال نگهداری کنید بهتر است بدانید که قرار دادن برخی از آنها در یخچال کار درستی نیست.


یکی از عادت های خانم ها نگهداری سبزی ها در یخچال و فریزر برای فصول مختلف است که این موضوع اگرچه یک نوع سلیقه درخانه داری است اما در برخی مواقع و در قبال برخی سبزی ها می تواند مشکل ساز بوده و مضر باشد.


برخی سبزی ها اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند نه تنها خاصیت خود را از دست می دهند بلکه در برخی مواقع نیز می توانند سلامتی شما را به خطر بیاندازند.

گوجه فرنگی
خیلی ها عقیده دارند که گوجه فرنگی به صورت تکنیکی میوه است، اما خب هر آدم عاقلی می داند که گوجه فرنگی جزو سبزی ها به شمار می رود. اگر تا به حال گوجه فرنگی پرورش داده باشید، حتما متوجه این نکته شده اید که گوجه فرنگی عاشق گرما است و از سرما متنفر است. آنها حتی بعداز چیده شدن هم ترجیح می دهند که در گرما و هوای معتدل باشند تا سرمای یخچال. اگر دوست دارید که غذای خوشمزه ای را بپزید، بهتر است همیشه از موادغذایی تازه استفاده کنید، چرا که مواد تازه غذای شما را لذیدتر از هر زمانی می کنند.


به اندازه مورد نیازتان بخرید و به جای اینکه مقدار اضافه آن را دریخچال یا حتی در فریزر نگهداری کنید، با مقدار مناسب آن یک غذای کاملا خوشمزه درست کنید و از طعم طبیعی آن نهایت استفاده را ببرید.

ریحان
گوجه فرنگی و ریحان یکی از بهترین ترکیب هایی است که شما می توانید در بشقاب کنار کباب قرار دهید و از ترکیب طعم آنها با هم لذت ببرید. همان طور که این دو در خوراک ها ترکیب خوبی با هم دارند، از لحاظ نگهداری هم درست مانند هم هستند. ریحان هم مانند گوجه فرنگی از سرما متنفر است و همیشه تازه اش یک طعم دیگری دارد. اگر می خواهید سبزی شما طراوت و تازگی داشته باشد، بهتر است مقداری که می خواهید استفاده کنید را بدانید و زیادتر از حد نخرید که مجبور شوید سبزی اضافه را در یخچال نگه دارید یا حتی بدتر آن را فریز کنید. بهترین طعم ریحان تا دو روز می ماند و بعداز دو روز طعم خیلی بدی پیدا می کند.

سیب زمینی
بسیاری از خانم ها زمانی که برای درست کردن غذا، سیب زمینی اضافه می آورند. آن را بدون هیچ نگرانی در یخچال می گذارند تا فردا از زحمت پوست کندن دوباره سیب زمینی راحت باشند. اما قضیه به همین سادگی ها هم نیست. سیب زمینی حتی یک روز هم نمی تواند در یخچال دوام بیاورد و لک می اندازد و دیگر قابل استفاده کردن نیست. اگر در چنین موقعی گیر کردید و تعدادی سیب زمینی روی دستتان ماند، یا آنها را سرخ کنید و یک عصرانه کوچک سرهم کنید یا اینکه سیب زمینی ها را در یک کاسه آب بگذارید و به مدت یک روز در یخچال نگه دارید.


راه حل دیگری هم وجود دارد که آن این است که سیب زمینی پوست کنده شده را در یک پلاستیک دربسته بگذارید و یک روز مهلت برای استفاده کردنش به دست آورید. اگر این راه حل را استفاده نکنید و سیب زمینی پوست کنده را همین طور به امان خدا در یخچال رها کنید، تنها چیزی که نصیب شما می شود، نشاسته ای است که به خاطر ماندن در یخچال تبدیل به قندشده و طعم خوب خودش را از دست داده است.

پیاز
پیازها با همان لایه پوست محافظ شان از زیرزمین بیرون نمی آیند. بعداز جمع آوری محصول پیازها مدتی در یک جای خشک و معتدل نگهداری می شوند و بعد از آن است که لایه پوست محافظتی پیاز شکل می گیرد و تبدیل به پیازی می شود که ما می بینیم. حالا تصورش را بکنید که قرار باشد پیازها را پوست بکنیم و تمام پروسه شکل گیری لایه محافظتی را زیرپا بگذاریم و تازه آنها را در محل معتدل و روبه گرما نگه نداریم!


خب می توان تصور کرد که چه چیزی می تواند در یخچال منتظر ما باشد؛ احتمالا با صحنه و صدالبته بوی بدی مواجه می شویم که برای از بین بردن آن باید به پاک کننده های قوی متوسل شویم. این نکته را فراموش نکنید که هرگز و به هیچ عنوان پیاز را در یخچال نگهداری نکنید.

آووکادو
آووکادو هم درست مانند گوجه فرنگی ظاهری دوگانه دارد. هم سبزی است و هم میوه. چیزی که در مورد آووکادو وجود دارد این است که این سبزی تا زمانی که رسیده نباشد، از شاخه کنده نمی شود و درست مانند سنگ است، پس زمانی که شما آن را از میوه فروشی خریداری می کنید، کاملا آماده خوردن است و می توانید بلافاصله آن را نوش جان کنید.


بسیاری از افراد برخوردی که با سبزی ها می کنند را با آووکادو می کنند و پس از اینکه آن را بعد از چند روز نگه داری در یخچال بیرون می آورند با صحنه خوبی مواجه نمی شوند. خب پس این موقعیت را درنظر بگیرید و پیش از آنکه این سبزی خراب شود و تنها مصرفش گوشه سطل آشغال شود؛ آن را مصرف کنید و به خاطر داشته باشید که به اندازه مورد نیاز روزانه تان آووکادو بخرید. درغیر این صورت از این سبزی مفید، هیچ استفاده ای نمی توانید بکنید.

منبع : hidoctor.ir


مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
کد امنیتی رفرش

درباره ما
در مد بیست زیبایی به اشتراک گذاشته می شود! سایت مد 20 با ارائه جدیدترین مدل های مو و لباس زنانه و مردانه،عروس،اموزش ارایش و گریم،دانلود فیلم ارایشی،لباس زنانه،اموزش طراحی ناخن،اموزش بستن و شینیون مو،فرمول رنگ مو و دکلره ،در خدمت تمام فارسی زبانان عزیز می باشد.در این سایت سعی ما بر این است تا مطالب اموزشی را به ساده ترین زبان در اختیار شما قرار دهیم.لطفا از تمام موضوعات سایت ما دیدن فرمایید.
اطلاعات کاربری
موضوعات
کدهای اختصاصی

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد